Enneagrammet – typning genom individuellt möte


Enneagrammet är en spännande modell som beskriver drivkrafterna bakom handlingar för nio olika typer. Det är inriktat på utveckling och förståelse. Konsekvensen blir att du vidgar ditt perspektiv på dig själv och andra. Då blir du mer accepterande och ödmjuk. Du blir en smidigare person att samarbeta med, vilket är värdefullt både på jobbet och privat. Enneagrammet är en riktig guldgruva för alla som vill öka sin självkännedom.


enneagram_olika_typer_protea_leadership_ledarskap_personlig_utveckling

typning

Har du hört talas om Enneagrammet och nu undrar du vilken typ du är? Det finns många olika tester på nätet, men tillförlitligheten är inte alltid så bra. Därför använder vi på Protea alltid samtal för att komma fram till vilken typ som en person är.

Vi erbjuder ett paket med två möten på distans (mobil/Skype) som kommer att ge dig en skjuts i din personliga utveckling. Du får hjälp att hitta din grundtyp i det första mötet genom en kombination av samtal med en erfaren ledarutvecklare och material som du får läsa. Du får material hemsänt som du läser och reflekterar kring. Sedan hörs vi för ett andra möte och då brukar det för de allra flesta vara tydligt vilken typ du är.

Att hitta sin typ brukar ofta få personer att säga ”Hur kan någon ha skrivit detta utan att ens ha pratat med mig innan? Det är ju precis så här jag tänker.” Det är inte ovanligt att man skäms lite, eftersom det ofta är de mindre smickrande sidorna som gör att man känner igen sig.

Under våra möten kommer vi så klart arbeta både med starka och svaga sidor. Du får hjälp att sätta konkreta mål för att utforska och förändra olika vanor och egenskaper. Det är en mycket spännande upptäcktsresa!

För att boka ett typningsmöte, använd denna länk. Vi fakturerar din arbetsgivare i samband med beställning.

Workshop

För en arbetsgrupp kan en workshop där ni gemensamt utforskar Enneagrammet vara mycket givande. Ni lär känna både er själva och kollegorna på ett nytt sätt. Ni ger kollegorna råd för hur man bäst ger feedback till dig och mycket mer. Genom att tala om sig själv med Enneagrammet som grund känns det mindre personligt att dela med sig av sina brister. Dessutom vet vi att våra brister och styrkor ofta är samma sak. Det beror bara på om du använder styrkan klokt eller för mycket.

När man talar öppet i en grupp bidrar det till att utveckla tillit. Tillit är grunden för ett effektivt samarbete. Denna workshop passar både arbetsgrupper, projektgrupper och ledningsgrupper.

Vi kombinerar individuella möten för att identifiera grundtyp med workshop där alla deltar. Det blir en erfarenhet du bär med dig framöver.

Ord om Enneagrammet

”I had my ”leadership development” session with Mona Brenkle Gejer today, where we went through the Enneagram of personality; a very interesting topic. I just realised how important it is to understand the other’s personality and drivers in order to have a more effective communication, efficient collaboration, and consequently better results! And even more important, how important it is to know yourself and your drivers for better self-observation, self-development & improvement!”

 

Anmäl ditt intresse genom att fylla i formuläret nedan.