3 enkla steg för att bli ledare!

Vänta inte på att chefen upptäcker dina ledartalanger. Tala om för din chef att du vill bli ledare. Framför allt, visa i handling att du är rätt person att satsa på.


adult, aerial view, african descent, analysis, analyzing, brainstorming, briefing, business, businessmen, businesswomen, caucasian, colleagues, communication, cooperation, data, discussion, diversity, document, floor, group, indoors, information, mature, meeting, men, occupation, office, organization, paper, people, plan, planning, professional, strategy, suit, support, table, talking, team, teamwork, women, wooden, work, worker, workgroup, working

 


Vad är det chefer vill se hos medarbetare för att känna att det här är rätt person att satsa på för företaget? Så här säger cheferna till oss:

Jag vill gärna satsa på …

  1. En person som inte klagar på problem i verksamheten utan kommer med konkreta förslag på lösningar.
  2. En person som erbjuder sig att se till att lösningen genomförs.
  3. En person skapar resultat och blir klar på utsatt tid.

Dessa 3 enkla steg kan göra att du får chansen att bli ledare!

En av de viktigaste egenskaperna hos ledare är genomförandekraft och förmåga att skapa resultat. Att du har det blir uppenbart när du bidrar till att lösa företagets problem.

För framtida ledare är det också viktigt att ha en känsla för affären, för hur just ditt företag skapar värde för era kunder. Det är när man gör det bra som företag blir lönsamma. Personer som tänker lönsamhet (både att öka intäkterna och att ha koll på kostnaderna) är mycket uppskattade av ledningen.

Livet är fullt av både fantastiska stunder av framgång och av motgångar, problem och irritationsmoment. Visa att du är en person som låter trafikljuset stå på grönt, som väljer att se det positiva. Då hjälper du till att lyfta människor omkring dig och blir en uppskattad person, både på jobbet och privat.

Det är också viktigt att visa att du är en person som tar ansvar, som ställer upp när det kör ihop sig, som stannar kvar för att lösa ett problem eller kommer in på helgen för att fixa en viktigt leverans till en viktig kund. Ibland är det rätt att göra det, men det får naturligtvis inte bli ett normaltillstånd varje vecka eftersom balans i livet är behövs för att vara en bra ledare över tiden.

Har vi missat något viktigt som du som VD eller ledare söker efter när du letar nya talanger? Mejla till oss på protea@protea.se.

 

 

Håll dig uppdaterad i vad som händer inom ledarutveckling.