Ge dig själv ett mål i julklapp

 

Den bästa julklappen du kan ge dig själv är ett tydligt mål för 2016. ”2016 ska bli året då jag …” Ja, vad är viktigt för dig? Vad skulle göra att 2016 blev ett år du gärna minns?

 

shutterstock_331994858

 


Julen närmar sig med stormsteg och kanske är du ute i butikerna och handlar julklappar när du har en stund över; en deckare till faster Barbro och ett par fårskinnstofflor till pappa.

Varför inte ge dig själv en julklapp också?

Låt det bli en julklapp som inte tär på jordens resurser alls, det passar ju bra med tanke på det nyligen avslutade klimatmötet i Paris. Ge dig själv en stund av eftertanke och ställ dig frågan: ”Vad vill jag göra så att 2016 blir ett år att minnas många år framöver?”

Mål ger fokus och fokus leder till att vi ser möjligheter och möjligheter leder till framgång. Det är en fantastisk process när vi tar den på allvar! Att skriva ner tydliga mål som du också har en stark inre känsla för innebär att du ökar sannolikheten att det faktiskt bli så som du vill att det ska bli. På ett plan kan man säga att vi inte styr så mycket i livet, slumpartade händelser påverkar oss på många plan. Men samtidigt är det sant att vi med envishet och målinriktning kan förändra viktiga områden i våra liv.

Kanske är 2016 året då du vill träffa en partner för livet eller en kompanjon i ditt företag? Kanske blir 2016 året då du bestämmer dig för att göra en satsning i ditt företag på att utveckla affären så att du tar hem fördelar av digitalisering i din bransch? Kanske vill du anmäla dig till ditt livs första millopp och börja träna redan i januari? Kanske vill du under 2016 förändra ditt tänkande så att du dömer mindre och uppskattar andra och livet mer? Kanske vill du nå en ny drömgräns för omsättning i ditt bolag?

Men, säger du kanske, blir inte det här ungefär som ett nyårslöfte? Och alla vet ju att det aldrig blir något av nyårslöften. Nej, det finns viktiga skillnader. Ett nyårslöfte är ofta en ogenomtänkt förhoppning. Mål är genomtänkta. Låt ditt mål för 2016 åtföljas av en plan där du skrivit ner delmål och aktiviteter för att nå målet. Använd gärna Proteas målkort  som du kan ladda ner på vår hemsida, skrolla ner till rubriken ”Formulär”. Den ger vägledning i att få alla delar på plats så att du kan lyckas nå ditt mål.

Vi på Protea Leadership önskar dig en

God jul och ett Gott Nytt År!

 

Om du vill ha ett bollplank när du jobbar med målkortet så finns vi här, bara hör av dig!

 

 

 

 

 

Håll dig uppdaterad i vad som händer inom ledarutveckling.

Bli den första att skriva en kommentar.

Din feedback