Protea Leadership stödjer Mattecentrum

 

 

Elev och volontär i mattestuga för Mattecentrum

Vi på Protea brinner för mänsklig utveckling under hela livet och vi har nu tagit ett viktigt steg i denna riktning. Protea Leadership stödjer Mattecentrum.

Aldrig går utvecklingen så snabbt som när vi är barn. Skoltiden utgör en stor del av en ung människas liv och bidrar på många sätt till att forma oss som människor. För många är skolan tyvärr en negativ erfarenhet, en ständig påminnelse om mina personliga brister och misslyckanden. Matematik är ett ämne som många tycker är svårt och jobbigt, och då blir det också tråkigt. Vi vill bidra till att fler ungdomar upptäcker att matte är roligt. Positiva erfarenhet bidrar till att öka motivationen.

Mattecentrum vill att alla elever som vill ska få gratis hjälp med att plugga matte. Organisationen grundades 2008 av Johan Wendt och når idag över 180.000 elever varje månad med gratis hjälp i matte. Johan har skrivit en bok om sina erfarenheter inom socialt entreprenörskap, klicka här för att läsa mer om hans bok.

Vi vill bidra till att ännu fler elever får chansen att upptäcka att matte är roligt. Därför bidrar Protea Leadership till Mattecentrums verksamhet genom att leverera ledarutveckling till tre personer i Mattecentrums ledning. Vi är glada och stolta för att få vara Pro-bono-partner till Mattecentrum.

Är du bra på matte? Vill du också bidra på ett konkret sätt? Kontakta Mattecentrum och anmäl dig som volontär här.

Mattecentrum erbjuder gratis stöd i matte till elever i högstadiet och gymnasiet

Håll dig uppdaterad i vad som händer inom ledarutveckling.