Protea stödjer Kodcentrum

Postad i: CSR av Mona Brenkle Gejer, , Inga Kommentarer

Människor i utveckling är vår passion. Därför stödjer Protea Kodcentrum genom att stärka och utveckla ledarskapet i organisationen.

Kodstuga där barn får lära sig programmera gratis.

Världen förändras i snabb takt. IT är idag en naturlig del av nästan all verksamhet. Därför är det viktigt att så många som möjligt i Sverige lär sig mer om IT. Att programmera är det fortfarande ganska få som gör men det vill Kodcentrum ändra på. Deras mål är att barn och ungdomar, 9 till 13 år, ska få möjlighet att bekanta sig med programmering på ett enkelt och roligt sätt, utan kostnad. Vi menar att det stärker barnens självbild att lära sig programmera och att det ger en aktiv roll i förhållande till IT och alla skärmar. Det är också bra för Sveriges konkurrenskraft att fler lär sig programmera och upptäcka att det är roligt och utvecklande. Det behövs fler programmerare. Troligen är det också lättare att locka fler tjejer till programmering genom att börja i tidiga år. Könsfördelningen i IT-branschen är idag sned och branschen skulle vinna mycket på att få in fler tjejer.

Kodcentrum är en systerorganisation till Mattecentrum, som Protea stödjer sedan tidigare. Här hittar du mer information om deras verksamhet. Det finns idag kodstugor på sex orter och till hösten tillkommer flera nya. I kodstugorna finns volontärer som gärna delar med sig av sin kunskap i programmering och som upptäckt glädjen i att bidra till andras utveckling. ”Barn har så sjukt lätt att lära” som en volontär säger i en intervju.

Kanske vill ditt företag vara med och stötta Kodcentrum, med pengar eller med volontärer? Hör av dig direkt till generalsekreteraren Emelie Dahlström.

Protea Leadership hjälper företag och organisationer så att ambitioner och planer leder till handling, resultat och lönsamhet genom att utveckla deras ledare och nyckelpersoner. Vi vet att det är möjligt att prestera mer och samtidigt leva ett bättre och mer harmoniskt liv. Du kan läsa mer om hur det kan vara möjligt på vår hemsida.

Vi är mycket stolta över att få möjlighet att stödja Kodcentrum med ledarutveckling.

 

Kodcentrum lär barn och ungdomar att programmera, gratis!

Håll dig uppdaterad i vad som händer inom ledarutveckling.