Protea stödjer Mattecentrum med teamutveckling

Mattecentrum är en organisation som brinner för att hjälpa ungdomar att gilla matte, genom att erbjuda gratis läxläsning på 29 orter och matteboken.se på nätet. Vi på Protea är stolt samarbetspartner med Mattecentrum sedan 2014. I höst har vi fokus på svetsa samman kansliet på tolv personer till ett effektivt team.


 

Johari fönster hjälpmedel för att utveckla team Protea Leadership ABGenom att träna upp kritiska förmågor kan ett team utvecklas snabbare än annars. Den allra viktigaste är förmågan att kommunicera och den var i fokus när den första workshopen med Mattecentrum genomfördes i förra veckan. På Protea gillar vi att mixa teori med mycket praktiska övningar. Då blandas viktiga insikter med upplevelser och detta leder till en stark motivation att bli bättre.

Genom att våga vara tydlig som person, att tala om vad jag vill och värdesätter, blir det enklare för andra att förstå mig. Genom att vara lyhörd för feedback från mina kollegor ökar min självkännedom. Ju större det öppna fältet är desto bättre fungerar kommunikation och samarbete,  vilket visas i modellen Johari fönster, se bilden intill.

En av medarbetarna på Mattecentrum sa vid utvärderingen ”Jag har känt mig stressad under våren och tänkt att jag inte presterar tillräckligt. Via feedback från min kollega fick jag en annan och mer positiv syn på mig själv.”

Vi tränade på att ge feedback. En annan av deltagarna beskrev övningen så här: ”Det känns bra i kroppen att ge positiv feedback. Det ska jag komma ihåg.”

Ett team som frikostigt och kärleksfullt ger och tar feedback utvecklas snabbt och kommer att bli avsevärt mycket effektivare än en genomsnittlig grupp. Dessutom har de roligare på jobbet, blir mer kreativa och stressen minskar. Något att sträva efter, eller hur?

Protea arbetar hela tiden med att skapa förändring genom att ändra vanor och attityder. Våra metoder inkluderar både individuella möten och workshopar, gärna i kombination.

Nästa workshop med Mattecentrum har vi i oktober och vi ser alla fram emot den.

Kanske vill du hjälpa till som volontär i någon av Mattecentrums mattestugor? Kontakta ansvarig för din region här.

Håll dig uppdaterad i vad som händer inom ledarutveckling.

Bli den första att skriva en kommentar.

Din feedback