Ska du sälja ditt företag? 7 oktober kl. 8-9

 

Att sälja ditt företag är något du kanske bara gör en gång i livet. Samtidigt är det oerhört viktigt att lyckas med försäljningen. Det är många inblandade som ska bli nöjda; grundare, huvudägare, mindre ägare, företagets ledare och medarbetare, företagets kunder och andra intressenter.

salja-ditt-foretag-protea-leadership-webinarium-7 oktober

en gång i livet

Processen att sälja ditt företag genomförs under sekretess, så du måste dölja vad du gör, samtidigt som du vill vara en transparent ledare. Det skapar utmaningar. DD-processen, när köparen gör en grundlig genomgång av ditt företag, ställer stora krav på din tid. Samtidigt ska du driva företaget framåt mot tillväxt och lönsamhet, eftersom det påverkar hur mycket betalt du kan få. Olika förvärvare kan ha väldigt olika planer för vad som ska hända med företaget efter förvärvet. Utfallet kan bli väldigt positivt eller väldigt negativt för de anställda, som är personer du känner väl och vill väl.

webinarium fredag 7 oktober

I detta webinarium samlar Protea tre talare som delar med sig av sina erfarenheter från att sälja företag. De svarar gärna på dina frågor, så att du kan lyckas med att sälja ditt företag.

Missade du webinariet? Du kan få en länk till inspelningen genom att mejla oss på protea at protea.se.

våra talare

Adel Koubaa är Managing Partner på Oaklins, en rådgivare vid förvärv. Han har dessutom nyligen sålt ett företag som han grundade tillsammans med sin far, Omniglot som erbjuder undervisning i modersmål.

Rasmus Adler Wahlberg som är VD för startup-företaget Multiply. Han har tidigare startat, utvecklat och sålt ett annat företag, Fitness Collection, till den amerikanska branschkollegan ClassPass 2019.

Torgny Westerberg är idag affärsområdeschef inom Niras. Niras förvärvade 2017 det företag som Torgny var med och grundade, Aperto arkitekter och byggprojektledare.

Ett stort tack till er alla tre! Ni delade era erfarenheter frikostigt och råden likaså. Här fanns mycket matnyttigt för andra företagare och entreprenörer. Att ge tillbaka på olika sätt är mycket värdefullt och stärker Sveriges konkurrenskraft. Dessutom känns det bra.

förvärvaren är ofta proffs

I vårt förra webinarium den 26 augusti fick vi höra tre personer prata om hur de tänker när de förvärvar företag. Nu vänder vi på perspektivet och tar utgångspunkt i den som ska sälja sitt företag. Det är en helt annan upplevelse. Förvärvarna är proffs på det de gör. De har en hel stab med personer som vet exakt vad de ska göra i varje steg av processen. På andra sidan har vi ägarna till det bolag som säljs. Det är ofta grundare som byggt upp sitt företag under lång tid och för många är det bara en gång i livet man gör en sådan affär. Man behöver alla goda råd som går att få i en sådan situation. Passa därför på att anmäla dig till webinariet, oavsett om du tänker sälja snart eller om några råd.

Ett första tips är just att börja i tid med att förbereda en försäljning.

 

Tack till alla som kom till webinariet fredag den 7 oktober!

Mona, Erik och Jan

Protea Leadership AB

 

PS. Tack pixabay.com för fotot!

Håll dig uppdaterad i vad som händer inom ledarutveckling.