Stenhårt ledarskap

Postad i: Ledarskapsutveckling, Ledarutveckling av Mona Brenkle Gejer, , Inga Kommentarer

När vi arbetar med ledarutveckling kommer samtalet ofta in på automatiska reaktioner, dvs när vi reagerar i en viss situation med autopiloten, ofta upprepar vi omedvetet samma reaktion gång efter gång trots att den leder oss bort från våra mål. Det kan handla om att säga ja när någon ber dig fixa något, fast det är deras ansvar och du blir tvungen att lämna familjen på helgen för att göra klart ditt jobb.

Men fenomenet är känt sedan länge. Filosofen Nietzsche skrev om oförmågan att bjuda motstånd mot en retning som ett hinder för mänsklig utveckling. Hyperaktiviteten blir ett tecken på en intellektuell utmattning. Vägen ur detta tillstånd går genom att skapa stunder för reflektion. Det är lätt att tro att jag bäst löser alla problem som hopar sig genom att jobba hårdare, men det är en tankefälla. Många av oss jobbar redan så hårt att det inte är realistiskt att jobba mer. Du behöver motstå impulsen att öka tempot och istället lösgöra dig från det omedelbara och ge dig själv en stund av reflektion.
Nietzsche skrev: “Verksamma människor utmärks ofta av frånvaron av högre verksamhet (…) på den punkten är de overksamma. (…) De verksamma rullar så som stenen rullar, enligt mekanikens dumhet.

Arbeta inte på som en dum sten, bli en smart ledare istället! Ledarutveckling för dagens och morgondagens ledare måste tillföra mer än bara time management och mental träning. Protea erbjuder program för ledarutveckling som ger utveckling där den verkligen gör skillnad. Läs mer om våra program här

 

 


 

Håll dig uppdaterad i vad som händer inom ledarutveckling.

Bli den första att skriva en kommentar.

Din feedback