Varför ska vi jobba med jämställdhet?

Varför ska vi i vår ledningsgrupp ägna tid åt att jobba med jämställdhetsfrågor? Det är så mycket annat viktigt som har högre prioritet. Sverige är ju ändå ett av världens mest jämställda länder?


 

Young attractive student during classes


 

 

Tänker du och dina kollegor så? Det är ni inte ensamma om, frågan om jämställdhet har kommit i skymundan nu när fokus är på digitalisering och att integrera nyanlända.

Svaret är att du självklart ska jobba med den frågan eftersom forskning visar att jämställda företag har en högre lönsamhet än företag med dålig jämställdhet. Då lönsamhet är ett av de viktigaste målen för ett aktiebolag och bör frågan om jämställdhet vara högt prioriterad.

Om du vill veta allt om hur det hänger ihop kan du läsa en intressant och välgjord rapport av McKinsey men du kan också ta chansen att jobba praktiskt med frågan.

fredrik_eklof

Fredrik Eklöf, föredragshållare den 17 nov. om jämställdhet.

Nu finns möjlighet att känna av frågan i en workshop den 17 november. Protea Leadership har bjudit in Fredrik Eklöf från Kichisaga som har stor erfarenhet av att driva ledningsutveckling med genus som murbräcka. Han kommer garanterat få dig att se på frågan om kvinnor i organisationen i ett nytt ljus. Vågar du låta dig utmanas?

Anmäl dig snarast till protea@protea.se.

Kostnad: 800 kr exkl. moms.

Tid: Klockan 15.30 – cirka 19.00

Plats: Konferenscenter 7A, Odenplan. Stockholm.

Vi har begränsat antalet platser för att alla ska kunna lyfta sina frågor, så vänta inte med att anmäla dig.

Har du anmält dig till vårt nyhetsbrev? Fyll i din epostadress i rutan uppe till höger.

Håll dig uppdaterad i vad som händer inom ledarutveckling.

Bli den första att skriva en kommentar.

Din feedback