Webinarium 27 januari: Praktiska verktyg för agilt + ledarskap

Praktiska verktyg är vad du får med från detta webinarium. Framtidens ledarskap går att se redan idag. Den sortens ledarskap ser vi redan i agila organisationer. En målbild kan vara de vackra delfinerna på fotot nedan som en symbol för effektiva team som smidigt samarbetar för att nå gemensamma mål. Så vill vi se både agila och andra team.

praktiska verktyg. Effektiva team samarbetar smidigt som delfinerna på denna bild.

 

Missade du webinariet? Mejla oss så skickar vi en länk till en inspelning.

Sammanfattning

agila verktyg

Mikael Danielsson och Yasir bin Shamsudin från Brejn presenterade fyra verktyg att använda i vardagen för att få Lean-Agile att flyta och hela tiden ta steg framåt.

  • Fungerande prioriteringar
  • Stänga bakdörren
  • Det som mäts blir gjort
  • Hantera beroenden

Därefter visade de en lista på ytterligare sju verktyg.

Om du vill förstå verktygen bättre rekommenderar jag att du använder länken sist i mejlet för att lyssna igenom deras beskrivningar. Presentationen hittar du 3 till 20 minuter in i inspelningen. Sedan svarar Mikael och Yasir på några frågor 44-52 minuter in.

Verktyg för ledare

Protea presenterade två praktiska verktyg.

Från Protea deltog Mona Brenkle Gejer, Jan Lauritzen och Erik Waesterberg. Vi har alla tre lång erfarenhet som ledare därefter många år som ledarutvecklare. Från oss fick du tips om hur du får bättre kvalitet i möten. Därpå visade vi en reflektionsövning kring vad det är som skiljer det framtida ledarskapet från det traditionella.

  • Använd avslappningsövningar i början av möten för att få mötesdeltagarna att komma ur ett stressat tillstånd och in i ett lugnt läge. Då blir alla mer innovativa och trevligare att umgås med. Detta är baserat på aktuell forskning. Vi provade en enkel andningsövning under webinariet. 21 till 27 minuter in i inspelningen.
  • Att reflektera är grunden för utveckling. Det är ett bra verktyg för ledare att använda i många sammanhang. En klassiker är att använda frågorna: Vad gick bra? Vad gick inte bra? Vilka lärdomar tar jag med till kommande situationer?
  • Vi reflekterade kring den stora förändring som just nu sker i ledarskapet. Det traditionella ledarskapet hade chefen i centrum, chefen kunde allt bäst, fattade alla beslut, såg till att alla gjorde på rätt sätt. Det nya ledarskapet värdesätter emotionell intelligens, kommunikationsförmåga som i sin tur är grunden för förmågan att bygga goda relationer. Det bygger på tillit och att släppa kontrollen. Det kan kännas enkelt att välja det nya ledarskapet, men när det kommer till skarpa situationer i vardagen är det nog så svårt att ha tillit fullt ut.
  • Vi gjorde en enkel undersökning bland alla som deltog och 77% kände sig inte helt redo för det nya ledarskapet. Här behövs insatser. Ledare är ambitiösa och vill göra rätt, men behöver stöd för att lyckas med det.
  • Reflektionsövningen hittar du 28 – 43 minuter in i inspelningen.

Vi hoppas att timmen var givande.

Välkommen att lyssna på nästa webinarium fredag den 10 mars 2023 kl. 8-9.

Mer information om nästa webinarium kommer på Linkedin. Se till att följa Protea på Linkedin så du inte missar information om nästa tillfälle.

Håll dig uppdaterad i vad som händer inom ledarutveckling.